Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Kentsel Dönüşüm

Tahrir Square

Kentsel Dönüşüm Tahrir Meydanı, Mısır siyasi tarihinin bel kemiğidir ve bu nedenle kentsel tasarımını yeniden canlandırmak politik, çevresel ve sosyal bir taleptir. Ana plan, trafik akışını bozmadan caddelerin bazılarını kapatmayı ve bunları mevcut meydanda birleştirmeyi içerir. Daha sonra, rekreasyonel ve ticari işlevlerin yanı sıra Mısır'ın modern siyasi tarihine damgasını vuracak bir anıtı barındırmak için üç proje oluşturuldu. Plan, gezinti ve oturma alanları için yeterli alanı ve şehre renk katmak için yüksek bir yeşil alan oranını dikkate aldı.

Kamu Meydanı

Brieven Piazza

Kamu Meydanı Bu tasarımın arkasındaki ilham, tarihi Kufi Kaligrafisinde belirtilen bir karakter ve otantiklik dokunuşuyla Mondrian soyutlamasının ve sembolizminin sadeliğine ve kavrayışına olan sevgidir. Bu tasarım, çıplak göz gözlemiyle ilgili farklı görünen çelişkili stilleri karıştırırken, arkalarındaki felsefenin derinliklerine inerken, bariz bir kavrayışın ötesinde çekici.

Mağaza

Family Center

Mağaza Uzun (30 metre) ön duvarı kapatmamın birkaç nedeni var. Birincisi, mevcut binanın yüksekliği gerçekten tatsızdı ve ona dokunma iznim yoktu! İkincisi, ön cepheyi çevreleyerek içeride 30 metre duvar alanı kazandım. Günlük gözlemsel istatistikler çalışmama göre, alışveriş yapanların çoğu mağazanın içine sırf meraktan girmeyi ve bu cephenin Meraklı formlarının arkasında neler olduğunu görmeyi seçti.

Kokteyl Bar

Gamsei

Kokteyl Bar Gamsei 2013'te açıldığında, o zamana kadar esas olarak gıda sahnesiyle sınırlı olan bir uygulama alanına hiper-lokalizm getirildi. Gamsei'de kokteyl malzemeleri ya çılgınca toplanır ya da yerel artezyen çiftçileri tarafından yetiştirilir. Barın içi, bu felsefenin açık bir devamıdır. Kokteyller gibi, Buero Wagner de tüm malzemeleri yerel olarak temin etti ve özel yapım çözümler üretmek için yerel üreticilerle yakın işbirliği içinde çalıştı. Gamsei, kokteyl içme olayını yeni bir deneyime dönüştüren tamamen entegre bir konsepttir.

Üniversite Kafesi

Ground Cafe

Üniversite Kafesi Yeni 'Ground' cafe sadece mühendislik fakültesi öğrencileri ve fakülteleri arasında sosyal uyum sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda Üniversitedeki diğer bölümlerin üyeleri arasındaki etkileşimi de teşvik etmektedir. Tasarımımızda, alanın duvarları, zemini ve tavanı üzerine bir ceviz kalas, delikli alüminyum ve yarık göztaşı paleti yerleştirerek eski bir seminer odasının süslenmemiş dökülmüş beton hacmini gerçekleştirdik.

Amiral Gemisi Mağaza

Lenovo

Amiral Gemisi Mağaza Lenovo Flagship Store, izleyicilere mağazada oluşturulan yaşam tarzı, hizmet ve deneyim yoluyla etkileşim ve paylaşım için bir platform sağlayarak marka imajını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Tasarım konsepti, bilgi işlem cihazı üreticisinden tüketici elektroniği sağlayıcıları arasında lider bir markaya geçişi sağlama misyonuna dayanılarak tasarlanmıştır.