Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Masa

Chiglia

Masa Chiglia, şekilleri bir tekneyi anımsatan ama aynı zamanda tüm projenin kalbini temsil eden heykelsi bir masadır. Konsept, burada önerilen temel modelden başlayarak modüler bir geliştirme sayesinde incelenmiştir. Kırlangıç kuyruğu ışınının doğrusallığı, omurların serbestçe kayma olasılığı ile birleştiğinde, masanın stabilitesini garanti eder, uzunlukta gelişmesine izin verir. Bu özellikler, onu hedef ortama göre kolayca özelleştirilebilir hale getirir. İstenilen boyutları elde etmek için omurga sayısını ve kiriş uzunluğunu artırmak yeterli olacaktır.

Saat

Reverse

Saat Zaman geçip giderken saatler aynı kaldı. Tersine çevirmek sıradan bir saat değil, tersine çevirmedir, minimalist bir saat tasarımıdır ve ince değişikliklerle onu benzersiz kılar. İçe dönük olan el, saati belirtmek için dış halkanın içinde döner. Dışa bakan küçük el tek başına durur ve dakikayı belirtmek için döner. Tersine, bir saatin silindirik tabanı dışındaki tüm unsurları kaldırılarak oluşturuldu, oradan hayal gücü devraldı. Bu saat tasarımı size zamanı kucaklamanızı hatırlatmayı amaçlamaktadır.

Yemek Masası

Ska V29

Yemek Masası Sayısal kontrol makineleriyle çalışan ve elle tamamlanan masif doğal karaçam ahşap masa, Dolomitlere çarpan Vaia fırtınasıyla yıkılan ve masif ahşap karaçam baltalarıyla temsil edilen ağaçların konumunu hatırlatan şekildir. El cilalı yüzey, yüzeyi opak ve pürüzsüz hale getirir ve damarlarını ve şekillerini geliştirir. Toz boya kaplı çelikten yapılmış taban, fırtına geçmeden önceki çam ormanını temsil ediyor.

Kinetik Elektronik Davul Gösterisi

E Drum

Kinetik Elektronik Davul Gösterisi Bir jiroskoptan esinlenildi. gösteri, birlikte olağanüstü bir deneyim yaratan birkaç unsuru bir araya getiriyor. Enstalasyon şeklini değiştirir ve davulcunun performans göstermesi için dinamik bir ortam yaratır. Edrum, ses ışığı ve boşluk arasındaki engeli ortadan kaldırır, her nota ışığa dönüşür.

Şarap Kadehi

30s

Şarap Kadehi Saara Korppi'nin 30s Şarap Kadehi özellikle beyaz şarap için tasarlanmıştır, ancak diğer içecekler için de kullanılabilir. Sıcak bir dükkanda eski cam üfleme teknikleri kullanılarak yapılmıştır, bu da her parçanın benzersiz olduğu anlamına gelir. Saara'nın amacı, her açıdan ilginç görünen ve sıvıyla doldurulduğunda ışığın farklı açılardan yansımasına olanak tanıyan ve içmeye ekstra keyif katan yüksek kaliteli cam tasarlamaktır. 30'ların Şarap Kadehi için ilham kaynağı, her ikisi de fincanın şeklini ve eğlenceyi paylaşan önceki 30'lu Konyak Cam tasarımından geliyor.

Halı

Hair of Umay

Halı UNESCO'nun Acil Saklama İhtiyaç Duyulan Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi tarafından korunan antik göçebe teknikte yapılan bu halı, degrade yün tonları ve hacimsel doku oluşturan ince el dikişi sayesinde yünden en iyi sonucu veriyor. Yüzde 100 el yapımı olan bu halı, doğal yün tonları ve soğan kabuğu ile boyanmış sarımsı ton kullanılarak yapılmıştır. Halının içinden geçen altın bir iplik, rüzgârda serbestçe akan saçları hatırlatıyor - göçebe tanrıça Umay'ın saçı - kadınların ve çocukların koruyucusu.