Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Tatil Evi İçin Grafik Ürünler

SAKÀ

Tatil Evi İçin Grafik Ürünler Tatil evi SAKA için stüdyoda yaratılmış görsel kimlikler: isim ve logo tasarımı, her oda için grafik ürünler (sembol tasarımı, duvar kağıdı desenleri, duvar resmi tasarımları, yastık uygulamaları vb.), web sitesi tasarımı, tebrik kartları, rozetler, isim kartları ve davetiyeler. SAKA tatil evinde her oda Druskininkai (Litvanya’da evin bulunduğu bir tatil kasabası) ve çevresi ile ilgili bir efsane sunar. Her odanın efsaneden alınma anahtar kelime bir sembolü vardır. Bu simgeler iç grafik ürünlerde ve görsel kimliği oluşturan diğer objelerde yer alırlar.

Takvim

NISSAN Calendar 2013

Takvim NISSAN her sene markanın reklam cümlesi olan “ Benzersin heyecanlar ” teması altında bir takvim yayınlıyor. 2013 yılı takvimi ise dans ederek resim yapan sanatçı “SAORI KANDA” ile yapılan ortak çalışmanın ürünü göz kamaştırıcı fikir ve görüntülerle dolu. Takvimdeki bütün görüntüler sanatçı SAORI KANDA’ ya ait. Sanatçı Nissan araçlarından aldığı ilhamı stüdyoda yere serilen bir perde üzerine yaptığı resimlere aktarıyor.

Optik Düzenek

Opx2

Optik Düzenek Opx2 tabiat ve teknoloji arasındaki ortak yaşam ilişkisini araştıran bir optik düzenektir. Desenlerin, tekrarların ve ritimlerin hem doğal oluşumları hem de hesap işlemlerini tarif edebildiği bir ilişki. Düzeneğin gizleyici geometrisi, anlık ışık geçirmezliği ve yoğunluğu bir mısır tarlasının yanından araba ile geçmeye veya ikili bir koda bakarken gerekli teknolojik bilgiyi almaya benzemektedir. Opx2 karmaşık bir geometri oluşturmakta ve insanın hacim ve mekan algılarını zorlamaktadır.

Dijital Sanat

Surface

Dijital Sanat Parçanın ince ve duygulu yapısı dokunabilir ve kavranabilir bir şekle dönüşüyor. Fikir, suyun bir yüzey elemanı ve ya kendisinin bir yüzey olarak kullanılmasıdır. Tasarımcı bizim kimliklerimizi ortaya çıkarmaya ve etrafımızdaki kimliklerin bu sürece etkilerini göstermeye yönelik büyüleyici bir çaba içindedir. Tasarımcıya göre kendimizden bir şeyleri ortaya koydukça yüzeye çıkarız.

Faraş ve Süpürge

Ropo

Faraş ve Süpürge Ropo hiçbir zaman devrilmeyen, kendini dengeleyen bir faraş ve süpürge fikridir. Faraşın taban bölgesinde bulunan su tankının ağırlığı sayesinde Ropo doğal olarak dengesini korur. Faraşın düz kenarı sayesinde tozlar çok rahat bir şekilde faraşın içine süpürüldükten sonra, kullanıcı süpürge ve faraşı birleştirerek tek parça halinde ve devrilme endişesi duymadan bir kenara kaldırabilirler. Modern yapısı iç mekanlara basitlik getirmek için ve öne arkaya sallanması temizlik yaparken kullanıcıları eğlendirmek için düşünülmüştür.

İkili Koltuk

Mowraj

İkili Koltuk Mowraj ikili koltuk eski Mısır ve Gotik ruhunu canlandırmak için tasarlanmıştır. Formunu eski Mısır tipi bir harman döveni olan ‘Nowrag’dan almış ve özünden ödün verilmeden değiştirilerek Gotik havası kazandırılmıştır. Siyah lake yapının ayak ve kollarında el işçiliği eski Mısır oymaları olup, zengin kadife ile döşenmiş ve ortaçağ tahtlarının Gotik görüntüsünü verecek şekilde kama ve çekme halkaları ile süslenmiştir. v