Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Mağaza

From The Future

Mağaza Showroomlardan ilkinde, yüksek enjeksiyon teknolojisi ile imal edilen spor ayakkabılar ve spor ekipmanları sergilenecek. Enjeksiyon kalıpta basılarak imal edilmiş gibi duran mekanın imalat yönteminde de mobilya parçaları sanki enjeksiyon kalıplarda imal edilip, bir araya gelerek bir bütünü oluşturması sağlanmış gibi duruyorlar. Tüm bu teknolojik görselliği yumuşatan nokta tavanda yer alan iri dikiş izleri.

Kafe

Aix Arome Cafe

Kafe Aix Arome Kafe tam anlamıyla okyanus kenarında hissetmenizi sağliyacak bir mekandır. Kafe ortasına yerleştirilen büyük yumurta şeklindeki stand hem kahve stoğu hemde kasa gorevi üstleniyor. Standın ikonik görünümü kahve çekirdeğinden esinlenilmistir. Iki tarafın üst kısımında bulunan açıklıklar sayesinde doğal ışık ve havalandırma kolaylıkla sağlanıyor. Kafe ahtapot ve baloncuk izlenimi veren uzun masalarla donatılmıştır. Tavandan sarkan avizeler ise su yuzeyindeki balıkları ve dalgaları andırıyor.

Bir iç mimarlık firması Ofisi

White Paper

Bir iç mimarlık firması Ofisi Tuvalimsi iç mekan; tasarımcılar için yaratıcı bir ortam, tasarımlar içinse ferah bir sergi görevi göruyor. Her proje ilerledikçe, duvarlar ve panolar araştırmalar, tasarım skeçleri ve sunumlar ile kaplanıyor. Benzersiz bir şekilde günlük kullanım için tasarlanan kapı ve beyaz zeminler, şirketin büyümesine tanıklık ederken, personel ve müşterilerin ayak izlerini ve parmak izlerini topluyor.

Fuar Standı

Boom

Fuar Standı Boom, Çin'de moda olmuş bir markanın tanıtılmasını sağlayan bir fuar standıdır. Bu sunumun teması gençlerin kendi imajlarını stilize etme potansiyellerini ve halka açık ortamda yapılan gürültülü seslenişi simgeliyor. Zikzak figürü şu ana kadar değişik kombinasyonlarla birçok şehirde görsel stand öğeleri olarak kullanılmıştır. Fuar standının her parçası prefabrik yapıdan oluşur. Bazı parçalar yeniden kullanılabilir veya bir sonraki stand için biçimlendirilebilir.

Tasarım/Satış Segileme

dieForm

Tasarım/Satış Segileme “dieForm” sergisini yenilikçi kılan hem tasarımı hem de yeni kullanım konseptidir. Sanal galerideki tüm ürünler fiili olarak sergilenmektedir. Ziyaretçiler reklam veya satış elemanları tarafından rahatsız edilmeden ürünleri inceleyebilmektedir. Ürünler için ilave bilgilere multimedya ekranlardan veya QR kod üzerinden sanal galeriden (internet sitesi) erişilebilmekte, aynı şekilde anında sipariş verilebilmektedir. Tasarım heyecan verici çeşitlilikte ürünün sergilenebilmesine olanak tanırken, markadan ziyade ürünü öne çıkarmaktadır.

Sinema

Wuhan Pixel Box Cinema

Sinema “Piksel” görüntünün temel elemanıdır. Tasarımcı bu tasarımın temasını yaratmak için hareket ve piksel ilişkisini araştırmaktadır. Sinemanın değişik alanlarında “Piksel” uygulanmıştır. Bilet gişesinin bulunduğu büyük hol 6000 adet paslanmaz çelik plakadan oluşan bir sarmal duvarı barındırmaktadır. Afiş duvarından çıkan büyük kare şeritler sinemanın göz alıcı ismini takdim etmektedir. Sinemanın içindeki herkes uyumlu “Piksel” elemanlarının yarattığı dijital dünyanın müthiş atmosferini keyif alarak yaşamaktadır.