Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Perakende Mağaza

Atelier Intimo Flagship

Perakende Mağaza Dünyamız 2020'de benzeri görülmemiş bir virüs tarafından vuruldu. O and O Studio tarafından tasarlanan Atelier Intimo ilk Amiral Gemisi, Rebirth of the Scorched Earth konseptinden ilham alarak, insanlığa yeni bir umut veren doğanın iyileştirici gücünün entegrasyonunu ima ediyor. Ziyaretçilerin böyle bir zaman ve mekanda hayal kurarak ve hayal kurarak anları geçirmelerine olanak tanıyan dramatik bir alan hazırlanırken, markanın gerçek özelliklerini tam olarak göstermek için bir dizi sanat enstalasyonu da yaratılıyor. Flagship, sıradan bir perakende satış alanı değil, Atelier Intimo'nun performans aşamasıdır.

Amiral Gemisi Çay Dükkanı

Toronto

Amiral Gemisi Çay Dükkanı Kanada'nın en işlek alışveriş merkezi, Studio Yimu'nun yepyeni meyve çayı dükkanı tasarımını getiriyor. Amiral gemisi mağaza projesi, alışveriş merkezindeki yeni sıcak nokta olmak için markalaşma amacıyla idealdi. Kanada manzarasından ilham alan Kanada'nın Mavi Dağı'nın güzel silueti, mağazanın tamamındaki duvar arka planına basılmıştır. Konsepti gerçeğe dönüştürmek için Studio Yimu, her müşteriyle tam etkileşime izin veren 275cm x 180cm x 150cm'lik bir değirmen işi heykelini el işi yaptı.

Pavyon

Big Aplysia

Pavyon Kentsel gelişim sürecinde aynı yapılı çevrenin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Geleneksel binalar da sıkıcı ve uzak görünebilir. Özel şekilli peyzaj mimarlığının ortaya çıkışı, mimari mekanda insanlar arasındaki ilişkiyi yumuşatır, gezip görme yeri haline gelir ve canlılığı harekete geçirir.

Bahçe

Tiger Glen Garden

Bahçe Tiger Glen Bahçe tasarımı, Johnson Sanat Müzesi'nin yeni binası için yapıldı. Bahçe tasarımının yapılırken eski bir Çin halk hikayesinden ilham alındı. Hikaye üç adamın farklılıklarını tam tartıştıkları sırada mizansel bir biçimde yenmelerini konu alıyor ve arkadaşlığın önemine değiniyor. Tiger Glen'de hikayede geçen köprünün adı. Tiger Glen Bahçesi, Japon bahçe düzenleme sanatlarından karesansui kullanarak yapılmış; yani doğal bir görünüm, natürmont bir resim, taşların düzenlenmesi ve yerleştirilmesi ile oluşturulmuş.

Mağaza

Segmentation

Mağaza Ayakkabıların yumuşak çizgileri ,mekanı yorumlarken aynı çizgileri kullanma adına gözden kaçırılmamış. Bu mekanda sergilenen diğer grup salon ayakkabılarını temsile etmek için, bir otelin balo salonunu andıran ikinci katman tavan ve 8 adet özel tasarım aydınlatma elemanları ruhu oluştururken , amorf çizgisi ile mekanda kendini hissettirmekte.

Mağaza

CHAMELEON

Mağaza Sergileme mekanlarına hizmet veren lounge'ta tema teknoloji. Tavan ve duvarlardaki teknolojik çizgiler tüm showroomlarda sergilenen, ithal edilen ve bina ile bitişik fabrikada imal edilen ayakkabıların teknolojilerini ifade eder çizgide tasarlanmış. Freeformda tasarlanmış tavan ve duvarlar, biraraya getirilirken CAD-CAM teknolojisinden faydalanılmış. Barrisol, mdf lake mobilyalar, rgb led sistemleri, mekanda oluşturulan asma tavan ile, ölçü almaksızın mekanda eş zamanlı montajlanmasına olanak tanıyan CAD-CAM teknolojisi ,mekanın teknolojik çizgilerle üretilmesine atıfta bulunuyor.