Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Uyarı Sistemi Tasarımı

Saving Millions of Lives on the road!

Uyarı Sistemi Tasarımı Neden trafik ışıklarında turuncu renk varken arabaların stop lambalarında yok? Arabaların stop lambalarında sadece kırmızı renk bulunmaktadır. Bu eskimiş uyarı sisteminin bilhassa yüksek hızlarda önemli sakıncaları bulunmaktadır. Kırmızı stop lambaları frene basıldıktan SONRA yanmaktadır. PACA (Kazadan Kaçınma için Önleyici Uyarı) sisteminde öndeki araç sürücüsü frene basmadan ÖNCE uyarıcı turuncu lamba yanmaktadır. Bu sistem arkadaki araç sürücüsünü uyararak zamanında durmasını sağlamakta ve kazayı önlemektedir. Bu paradigma değişikliği mevcut tasarımlardaki hayati bir hatayı düzeltmektedir.

Proje Adı : Saving Millions of Lives on the road! , Tasarımcıların adı : Anjan Cariappa M M, Müşterinin adı : Muckati Sentient Design and Devices.

Saving Millions of Lives on the road!  Uyarı Sistemi Tasarımı

Bu harika tasarım; mimari, bina ve yapı tasarımı yarışmasında bronz tasarım ödülü sahibidir. Diğer birçok yeni, yenilikçi, özgün ve yaratıcı mimari, bina ve yapı tasarım çalışmalarını keşfetmek için bronz ödüllü tasarımcıların tasarım portföyünü mutlaka görmelisiniz.