Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Kırtasiye

commod – Feines in Holz

Kırtasiye “Commod” iç mekan konusunda uzmanlaşmıştır. Firma “kaliteli tahta malzemeler” sloganına uygun olarak çok seçkin ev içi ürünler üretmektedir. Ürünlerde bu iddia ile üretilmektedir. Karıştırılmış renklerle küçük fakat eğlenceli bir düzenleme yapılmıştır. Ürünler firmanın stili ve ideolojisi olan sadece en değerli malzemeyi kullanma özelliğini yansıtırlar. Kağıt sadece %100 pamuktan üretilmiştir, zarflar gerçek tahta kaplamadır. Kartvizitler firma sloganlarını tahta ürünler kullanarak ve üç boyutlu olarak ifade ederler.

Yağmurluk

UMBRELLA COAT

Yağmurluk "Yağmurluk" şemsiye, yağmurluk ve su geçirmez bir pantolonun birleşimidir. Hava durumuna ve yağmurun şiddetine göre koruma düzeyi ayarlanabilmektedir. Benzersiz özelliği yağmurluk ve şemsiyeyi bir üründe birleştirmesidir. “Şemsiye yağmurluk” ile elleriniz serbesttir. Ayrıca bisiklet gibi spor faaliyetleri için mükemmel olabilir. İlave olarak şemsiye gövdesi omuzlarınızın üzerinden yükseldiği için kalabalık bir caddede başka şemsiyelere çarpmazsınız.

Yemek Menüsü Kılıfı

Magnetic menu

Yemek Menüsü Kılıfı Birbirlerine mıknatıslar ile bağlı birkaç şeffaf plastik dosya değişik cins basılı malzeme için mükemmel bir kılıf olmaktadır. Kullanımı kolay, imalatı ve bakımı kolay. Uzun ömürlü ürün zaman, para ve malzeme tasarrufu sağlıyor. Çevre dostu ve değişik amaçlara kolayca uyum sağlıyor. Restoranlarda menü kılıfı olarak kullanılmaya çok uygun. Örneğin, garsonun size meyve kokteyli için bir sayfa, arkadaşınıza kekler için yine sadece bir sayfa vermesi size özel üretilmiş şahsi bir menü hissi yaratacaktır.

Gezinti Teknesi

WAVE CATAMARAN

Gezinti Teknesi Denizin sürekli hareket halinde bir dünya olduğunu düşünerek “dalga” yı onun sembolü olarak kabul ettik. Bu düşünceden yola çıkarak gövdenin iskeleye çarparak kırılan bir dalgaya benzettik. Projenin temelinde yer alan ikinci düşünce ise yaşam alanının iç ve dış mekan arasında kesintisiz devam etmesi idi. Geniş cam pencereler sayesinde neredeyse 360 derecelik görüş ile dış dünya ile görsel devamlılık sağlanmaktadır. Geniş cam kapılar ile yaşam dış mekanda da devam etmektedir.

Gömlek Ambalajı

EcoPack

Gömlek Ambalajı Bu gömlek ambalajını geleneksel ambalajlardan ayıran özellik hiçbir şekilde plastik malzeme kullanılmamasıdır. Mevcut atık malzeme ve üretim prosesi kullanılarak kolayca üretildiği gibi, ana malzeme çürüyerek tamamen yok olduğu için kolayca da bertaraf edilebilmektedir. Ürün önce preslenmekte sonra kalıp kesme ile şirket markası işlenerek ve baskı yapılarak üretilmektedir. Değişik ve ilginç görünümü ile benzersiz yapıda bir üründür. Estetiğe ve kullanıcı ilişkisine verilen önem ürün sürekliliği kadar yüksekte tutulmuştur.

Saat Uygulaması

Dominus plus

Saat Uygulaması Dominus plus zamanı orijinal bir şekilde ifade eder. Domino taşlarındaki noktalar gibi üç grup nokta saatleri, her on dakikayı ve dakikaları ifade eder. Öğleden önce ve sonra noktaların renginden anlaşılır. AM için yeşil, PM için sarı. Kronometre, alarm ve zil uygulamaları vardır. Tüm uygulamalar köşelerde gizli noktalara dokunarak yapılır. Zamanın 21. yüzyıl yüzünü gösteren orijinal ve artistik bir tasarıma sahiptir. Apple taşınabilir ürünlerin muhafazalarına uyumlu çok güzel bir ortak kullanım tasarımına sahiptir. Sadece birkaç kelime ile çalıştırılabilen basit bir ara yüzü vardır.