Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Oturma Odası Sandalyesi

Cat's Cradle

Oturma Odası Sandalyesi Sayılar mı, ipler mi? Güncel tasarım sürecinin ikilemi. Hepimiz acemiyiz, ama birileri bu işi yapmak zorunda. Tasarıma yeni başlayanlar mevcut olan her tekniği gözlemlerler ve bazılarını öğrenirler. Zamanla (yaklaşık 10000 saat) oyunumuzu yükseltecek/ tanıtacak/ kişiselleştirecek/ ucuzlatacak yöntemler geliştiririz. Bu yüzden son zamanlarda medyanın büyülenerek ortaya attığı ve tasarımın yapı taşının sayılar olduğu fikrinden büyülendim. Sayı hayat yaratan bir ünite değil, iplikten küçük en küçük ortak paydaya yapılan yuvarlamadır. Tasarım en azından cam kırıkları, kıymıklar ve ipliklerdir.

İç Mekan Aydınlatma

Jordan Apotheke

İç Mekan Aydınlatma Eczanenin etkileyici iç mimarisini destekleyen fonksiyonel lambalar görünümlerinden çok aydınlatma etkileri ile dikkat çekiyorlar ve gözü rahatsız etmiyorlar. Temel aydınlatma için tavan aydınlatmaları ya mobilya düzenini takip eder şekilde veya asma tavanın kenarlarına yerleştirilmiş olup bu şekilde aşağı doğru direk aydınlatmadan kaçınılmış. Bu şekilde kullanıcılar eczane içinde yol gösteren arkadan aydınlatmalı RGB-LED panel lambalardan yararlanabilmekteler. Mobilyalarda da aynı renkli arkadan aydınlatmalı panel lambalar bulunmakta.

Domuzcuk Kumbara

DEEPE

Domuzcuk Kumbara DEEPE bir domuzcuk kumbara. Özgün görünümü pahalı, gösterişli bir mücevher özelliği ile sürekli bir aile üyesinin tatlı ve sevimli mevcudiyetini birleştiriyor. Para biriktirme de fonksiyonel özelliği. Ancak DeePee’nin karşıladığı standart fonksiyonlarına ilave en öne çıkan özelliği seçkin evlerin eşsiz ve tamamlayıcı bir mücevheri olması.

Giriş Masası

organica

Giriş Masası ORGANİCA Fabrizio’nun felsefi bir tasviri olup, tüm parçaların birleşerek hayat verdiği herhangi bir canlı yapıyı simgelemektedir. Tasarım insan vücudunun karmaşıklığını temel almış ve ön tasarım olarak insan vücudunu seçmiştir. İzleyici ulvi bir yolculuğa çıkarılmaktadır. Yolculuğun çıkış kapısı akciğerler olarak algılanan iki büyük tahta şekil olup, daha sonra omurgaya benzeyen bir alüminyum şaft ve bağlantı parçaları gelmektedir. İzleyici damarlara benzeyen ve bir organ olarak algılanabilen kıvrık boruları fark edecek ve en sonunda güzel bir sertleştirilmiş cama ulaşacak, sağlam ama kırılgan, tıpkı insan derisi gibi.

Nargile

Meduse Pipes

Nargile Zarif organik hatlar su altı dünyasından esinlenmektedir. Her nefes alış gizemli bir hayvanın hayata dönüşünü andırmaktadır. Tasarımdaki düşüncem nargilenin içinde yar alan hava kabarcıkları, duman akışı, meyve mozaikleri ve ışık oyunları gibi tüm ilginç prosesleri göz önüne çıkarmak idi. Bu amaca ulaşmak için cam kullanımını en üst düzeye çıkardım ve klasik nargilelerde yer seviyesinde gizlenen fonksiyonel alanı göz seviyesine yükselttim. Ana gövdede yer alan ve gerçek meyve parçalarından oluşan kokteyl nargile deneyimini yeni seviyelere yükseltmektedir.

Tiyatro Sandalyesi

Thea

Tiyatro Sandalyesi MENUT çocuk tasarımlarına odaklanan bir tasarım stüdyosu olup açık hedefi büyükler ile aralarındaki mesafeyi korumaktır. Felsefemiz çağdaş aile yaşantısına yenilikçi bir bakış sunmaktır. Bu amaçla bir tiyatro sandalyesi olan THEA’yı sunuyoruz. Oturun ve boyayın; kendi hikayenizi yaratın ; ve arkadaşlarınızı çağırın! THEA’nın odak noktası bir sahne olarak kullanılabilen arkalığıdır. Alt kısımda bulunan çekmece açıldığında arka bölümü kapatarak ‘kuklacıya’ biraz gizlilik sağlar. Çocuklar çekmecede bulacakları parmak kuklalar ile arkadaşlarına sahne oyunları sergileyecekler.