Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Amiral Gemisi Çay Dükkanı

Toronto

Amiral Gemisi Çay Dükkanı Kanada'nın en işlek alışveriş merkezi, Studio Yimu'nun yepyeni meyve çayı dükkanı tasarımını getiriyor. Amiral gemisi mağaza projesi, alışveriş merkezindeki yeni sıcak nokta olmak için markalaşma amacıyla idealdi. Kanada manzarasından ilham alan Kanada'nın Mavi Dağı'nın güzel silueti, mağazanın tamamındaki duvar arka planına basılmıştır. Konsepti gerçeğe dönüştürmek için Studio Yimu, her müşteriyle tam etkileşime izin veren 275cm x 180cm x 150cm'lik bir değirmen işi heykelini el işi yaptı.

Doğa Kozmetik Ambalajı

Olive Tree Luxury

Doğa Kozmetik Ambalajı Alman lüks doğal kozmetik markasının yeni ambalaj tasarımı, bir günlük gibi sanatsal olarak sıcak renklerle yıkanmasının hikayesini anlatıyor. İlk bakışta kaotik görünen ambalaj, daha yakından incelendiğinde güçlü bir birlik, bir mesaj iletiyor. Yeni tasarım konsepti sayesinde tüm ürünler doğallık, stil, eski şifa bilgisi ve modern pratiklik yayar.

Pavyon

Big Aplysia

Pavyon Kentsel gelişim sürecinde aynı yapılı çevrenin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Geleneksel binalar da sıkıcı ve uzak görünebilir. Özel şekilli peyzaj mimarlığının ortaya çıkışı, mimari mekanda insanlar arasındaki ilişkiyi yumuşatır, gezip görme yeri haline gelir ve canlılığı harekete geçirir.

Optik Enstalasyon

Opx2

Optik Enstalasyon Opx2, doğa ve teknoloji arasındaki simgesel bağı inceleyen bir enstallasyon. Opx2'de desenler, tekrarlanma ve ritim hem doğal formları hem de bilgi işlemeyi simgeliyor. Yerleştirme sanatı Opx2'nin birbirini takip eden ve tekrarlayan geometrik yapısı, açıya göre değişin ışık geçirgenliği ve perspektif ile değişen yoğunluğu denizin dibinden gökyüzüne bakmayı, veya teknolojiyi ikilik koda bakarak açıklamayı hatırlatıyor. Opx2 karmaşık geometrik yapısı ile insanın alan ve hacim algılarının sınırlarını zorluyor.

Bahçe

Tiger Glen Garden

Bahçe Tiger Glen Bahçe tasarımı, Johnson Sanat Müzesi'nin yeni binası için yapıldı. Bahçe tasarımının yapılırken eski bir Çin halk hikayesinden ilham alındı. Hikaye üç adamın farklılıklarını tam tartıştıkları sırada mizansel bir biçimde yenmelerini konu alıyor ve arkadaşlığın önemine değiniyor. Tiger Glen'de hikayede geçen köprünün adı. Tiger Glen Bahçesi, Japon bahçe düzenleme sanatlarından karesansui kullanarak yapılmış; yani doğal bir görünüm, natürmont bir resim, taşların düzenlenmesi ve yerleştirilmesi ile oluşturulmuş.

Mağaza

Segmentation

Mağaza Ayakkabıların yumuşak çizgileri ,mekanı yorumlarken aynı çizgileri kullanma adına gözden kaçırılmamış. Bu mekanda sergilenen diğer grup salon ayakkabılarını temsile etmek için, bir otelin balo salonunu andıran ikinci katman tavan ve 8 adet özel tasarım aydınlatma elemanları ruhu oluştururken , amorf çizgisi ile mekanda kendini hissettirmekte.