Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Masa Lambası

Oplamp

Masa Lambası Oplamp, seramik bir gövde ve üzerine bir led ışık kaynağının yerleştirildiği masif ahşap bir tabandan oluşur. Oplamp'ın gövdesi, üç koninin füzyonuyla elde edilen şekli sayesinde, farklı ışık türleri oluşturan üç farklı konuma döndürülebilir: ortam ışığı ile yüksek masa lambası, ortam ışığı ile alçak masa lambası veya iki ortam ışığı. Lambanın konilerinin her konfigürasyonu, ışık huzmelerinden en az birinin çevredeki mimari ayarlarla doğal olarak etkileşime girmesine izin verir. Oplamp, İtalya'da tasarlanmış ve tamamen el yapımıdır.

Ayarlanabilir Masa Lambası

Poise

Ayarlanabilir Masa Lambası Studio'dan Robert Dabi tarafından tasarlanan bir masa lambası olan Poise'ın akrobatik görünümü, statik ve dinamik ve büyük veya küçük duruş arasında geçiş yapıyor. Aydınlatılmış halkası ile onu tutan kol arasındaki orana bağlı olarak, daireye kesişen veya teğet bir çizgi oluşur. Daha yüksek bir rafa yerleştirildiğinde, halka raftan sarkabilir; veya halkayı eğerek çevredeki bir duvara dokunabilir. Bu ayarlanabilirliğin amacı, sahibini yaratıcı bir şekilde dahil etmek ve çevresindeki diğer nesnelerle orantılı olarak ışık kaynağıyla oynamaktır.

Sergi Afişi

Optics and Chromatics

Sergi Afişi Optik ve Kromatik başlığı, renklerin doğası üzerine Goethe ve Newton arasındaki tartışmaya atıfta bulunur. Bu tartışma, iki harf biçimli kompozisyonun çatışmasıyla temsil edilir: biri hesaplanmış, geometrik, keskin hatlarla, diğeri ise renkli gölgelerin izlenimci oyununa dayanır. 2014 yılında bu tasarım Pantone Plus Serisi Sanatçı Kapakları için kapak görevi gördü.

Yüzük

Gabo

Yüzük Gabo yüzüğü, insanları genellikle yetişkinlik geldiğinde kaybolan hayatın eğlenceli tarafını tekrar ziyaret etmeye teşvik etmek için tasarlandı. Tasarımcı, oğlunun rengarenk sihirli küpüyle oynarken izlediği anılardan ilham aldı. Kullanıcı, iki bağımsız modülü döndürerek halka ile oynayabilir. Bunu yaparak, değerli taş renk kümeleri veya modüllerin konumu eşleştirilebilir veya uyumsuz olabilir. Eğlenceli yönünün yanı sıra, kullanıcı her gün farklı bir yüzük takma seçeneğine sahiptir.

Eğlence

Free Estonian

Eğlence Bu eşsiz sanat eserinde Olga Raag, otomobilin 1973'te üretildiği yıldan itibaren Estonya gazetelerini kullandı. Milli Kütüphane'deki sarı gazeteler, projede kullanılmak üzere fotoğraflandı, temizlendi, ayarlandı ve düzenlendi. Nihai sonuç, otomobillerde kullanılan 12 yıl süren özel malzemeye basıldı ve uygulaması 24 saat sürdü. Özgür Estonya, insanları pozitif enerji ve nostaljik, çocukluk duyguları ile çevreleyen, dikkat çeken bir otomobildir. Herkesin merakını ve katılımını davet ediyor.

Binicilik Kompleksi

Emerald

Binicilik Kompleksi Bütünsel mimari ve mekânsal projeler görüntüsü, altı yapının tümünü birleştirir, her birinin işlevsel kimliğini ortaya çıkarır. İdari kompozit çekirdeğe yönelik genişletilmiş arena ve ahır cepheleri. Kristal ızgara şeklinde altı yüzlü yapı, kolyede olduğu gibi ahşap çerçeve içine oturmaktadır. Zümrüt detaylar olarak camın saçılmasıyla süslenmiş duvar üçgenleri. Eğimli beyaz yapı ana girişi vurgular. Cephe ızgarası ayrıca çevrenin şeffaf ağ aracılığıyla algılandığı iç mekanın bir parçasıdır. İç mekanlar, insan ölçeğini daha orantılı hale getirmek için elemanların ölçeğini kullanarak ahşap yapılar temasına devam ediyor.