Tasarım Dergi
Tasarım Dergi
Özel Konut

City Point

Özel Konut Tasarımcı, kentsel peyzajdan ilham aldı. Telaşlı kentsel alan manzarası, bu sayede yaşam alanına 'uzatıldı' ve projeyi Metropolitan temasıyla karakterize etti. Koyu renkler, muhteşem görsel efektler ve atmosfer yaratmak için ışıkla vurgulandı. Yüksek binalar ile mozaik, resim ve dijital baskılar benimsenerek, modern bir şehir izlenimi iç mekana taşındı. Tasarımcı, özellikle işlevselliğe odaklanan mekansal planlama konusunda büyük çaba sarf etti. Sonuç, 7 kişiye hizmet verecek kadar geniş, şık ve lüks bir ev oldu.

Atriyum

Sberbank Headquarters

Atriyum İsviçreli mimarlık ofisi Evolution Design, Rus mimarlık stüdyosu T + T mimarları ile ortaklaşa, Moskova'daki Sberbank'ın yeni şirket merkezinde geniş ve çok işlevli bir atriyum tasarladı. Gün ışığı alan avlu, iç avlunun odak noktası olan asma elmas şeklindeki toplantı odası ile çeşitli ortak çalışma alanlarına ve bir kahve barına ev sahipliği yapıyor. Ayna yansımaları, camlı iç cephe ve bitkilerin kullanımı ferahlık ve süreklilik duygusu katıyor.

Ofis Tasarımı

Puls

Ofis Tasarımı Alman mühendislik şirketi Puls yeni tesislere taşındı ve bu fırsatı şirket içinde yeni bir işbirliği kültürünü görselleştirmek ve teşvik etmek için kullandı. Yeni ofis tasarımı, özellikle araştırma ve geliştirme ile diğer departmanlar arasında dahili iletişimde önemli bir artış olduğunu bildiren ekiplerle kültürel bir değişime öncülük ediyor. Şirket ayrıca, araştırma ve geliştirme yeniliklerinde başarının temel göstergelerinden biri olarak bilinen spontane gayri resmi toplantılarda bir artış gördü.

Konut Binası

Flexhouse

Konut Binası Flexhouse, İsviçre'deki Zürih Gölü'nde tek ailelik bir evdir. Demiryolu hattı ile yerel erişim yolu arasına sıkıştırılmış, zorlu bir üçgen arsa üzerine inşa edilen Flexhouse, birçok mimari zorluğun üstesinden gelmenin sonucudur: kısıtlayıcı sınır mesafeleri ve bina hacmi, arsanın üçgen şekli, yerel dil ile ilgili kısıtlamalar. Geniş cam duvarları ve şerit benzeri beyaz cephesi ile ortaya çıkan bina, görünüşte o kadar hafif ve hareketlidir ki, gölden içeri giren ve kendine demirlemek için doğal bir yer bulan fütüristik bir gemiyi andırıyor.

6280.ch Ortak Çalışma Merkezi

Novex Coworking

6280.ch Ortak Çalışma Merkezi Pitoresk Orta İsviçre'de dağlar ve göller arasında yer alan 6280.ch ortak çalışma merkezi, İsviçre'nin kırsal bölgelerindeki esnek ve erişilebilir çalışma alanlarına yönelik artan ihtiyaca bir yanıt niteliğindedir. Yerel serbest çalışanlara ve küçük işletmelere, pastoral ortamlardan ilham alan ve 21. yüzyılın çalışma hayatının doğasını sıkı bir şekilde kucaklayan endüstriyel geçmişine saygı gösteren iç mekanlara sahip çağdaş bir çalışma alanı sunuyor.

Ofis Tasarımı

Sberbank

Ofis Tasarımı Bu projenin karmaşıklığı, çok sınırlı bir zaman dilimi içinde muazzam büyüklükte çevik bir işyeri tasarlamak ve ofis kullanıcılarının fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını her zaman tasarımın merkezinde tutmaktı. Yeni ofis tasarımı ile Sberbank, işyeri konseptini modernize etme yolunda ilk adımlarını attı. Yeni ofis tasarımı, personelin görevlerini en uygun çalışma ortamında yerine getirmesini sağlarken, Rusya ve Doğu Avrupa'nın önde gelen finans kurumu için yepyeni bir mimari kimlik kuruyor.